Борисов за новия политически трус: Коалицията работи прекрасно

Сутринта имахме Министерски съвет – прекрасно си работи коалиция. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Димитровград, където присъства на откриването на нов завод за малки осветителни тела за автомобилната индустрия.

Нов трус разтърси коалицията Обединени патриоти. Партията на Валери Симеонов НФСБ официално обяви, че прекратява преговорите с ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов за общо явяване на изборите за Европейски парламент.

„В последните дни за пореден път станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията“, заявиха в позиция на партията. Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов отговори на колегите си от НФСБ, като ги посъветва да се фокусират върху идеи, а не върху скандали.

Междувременно Волен Сидеров не изключи вариант за общо явяване на Обединени патриоти на евровота. „Не е изключен този шанс“, отбеляза той в кулоарите на парламента. Макар че, според него, съдейки по днешната декларация на НФСБ, все повече били белезите на разтрогване на брака. Дано да е по взаимно съгласие, пожела председателят на ПГ „Обединени патриоти“.

„Всяка политическа партия си има нейните лидери, те си имат своя политика и си я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи“, коментира още Борисов, като допълни, че напрежението в малката коалиция не се отразява и на инвестиционния климат в страната.

„Това е най-важната политика – повишаване на доходите, работните места и високотехнологични производства“, посочи още премиерът.

„Искам да поздравя инвеститорите, защото това е едно много високотехнологично предприятие, всичко е роботизирано. Предвижда се още 400 работници да назначат и да доразвият целия завод. Те си подготвят и обучават си работниците, които са от Хасково и Димитровград. На такива заводи се радвам, защото те създават БВП, създават работни места“, каза още Борисов./Дарик радио

Свързани статии