Борисов: След промените в ГЕРБ – безапелационна победа, управлението е стабилно

„Промяната започна от ГЕРБ. За мен е важен един резултат – безапелационната победа над БСП, навсякъде, в София – двойно. Дали ще се опитат като хамелеони да водят пазарлъци с други партии, това не ме интересува“, беше първият коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в партийната централа на прага на първия тур и преди балотажа.

„БСП в София губи два пъти от ГЕРБ“, възкликна Борисов. И се зачуди на положението на социалистите – „какъв кмет ще имат без общински съветници – кмет с едната половина съветници от левицата, другата половина – от десницата“.

„След промените, които направихме в ГЕРБ, резултатите са повече от добри. Това е важното от днешния ден за мене – стабилността на управлението“, коментира още премиерът с намек за чистката, която предприе след отстраняването на дясната си ръка Цветан Цветанов.

„Да, липсва ми, но винаги съм казвал – и без мене и без него, ще съмне“, призна още лидерът на ГЕРБ по негов адрес, попитан дали се е отразила липсата му на партията. И в същото време заяви, че структурите са работили добре през тази кампания. В отговор на въпроса дали ще продължи очистването от кадрите на Цветанов, Борисов каза: „Тук няма Цветанови… каквото имаше, то си замина. И на него съм пожелал успех“, каза още Бойко Борисов. „Имам си цяла Изпълнителна комисия вече – всичките умни, знаещи хора“, обобщи премиерът.

Борисов поздрави всички партии за добрите кампании, нарече добър резултата на коалиционните партньори и също като БСП отчете, че това е била най-евтината кампания за ГЕРБ.

Борисов не смята, че десните избиратели, застанали зад Борислав Игнатов и Борис Бонев, могат да се закарат под строй на втория тур и да гласуват, за когото им кажат. Но все пак ги призова за подкрепа за кандидата на ГЕРБ.

„Ако те считат, че тези кукувици са костинбродска промяна, да я подкрепят и да им е честито. Аз съм демократ по душа“, обърна се той към тъй наречените десни партии зад другите двама кандидати по адрес на Мая Манолова. „Бих им благодарил за подкрепата“, добави той. „Гражданите й казаха, че е 10% след ГЕРБ“, беше отговорът му на въпроса какво означава резултатът за бившия омбудсман.

Борисов разби и мантрата, която се повтаряла в дните преди изборите. „Битката с ДПС в смесените региони – от Кърджали до Делиормана, е фундаментална“, развенча твърденията премиерът./Dariknews.bg

Свързани статии