Борисов с първи коментар за оставката на Цветанов и евроизборите!

Категорична победа отчете председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на евроизборите. „Резултатите са добри. Вече ги коментирах в Брюксел. Анализът ни е, че победата е категорична и оставките в БСП го доказват. Оставката на Цветанов беше негово желание и доверието в нас по много теми, както той каза, го няма, така че това е правилно решение“, заяви Борисов. „Не съм доволен от някои местни структури, направихме анализ. Народът ми е дал кредит на доверие“, добави министър-председателят.

„Приех оставката на Цветанов, защото това беше и негово решение, но и защото доверието в нас е спаднало. Няма трети вариант, вариантите бяха – напуска ръководните постове в партията, спира да се изявява по медиите и остава да работи в централата, той това не го избра и напусна изцяло. Избирането на негов заместник е работа на централата и на конгреса“, каза още той. „Не може в Ямбол да направим всичко и да не спечелим. Или в Плевен“, категоричен беше той.

По думите му, той искал да успокои хората в партията, че „който си е вършил работата, ще си я върши пак“. По отношение на оставката на Цветанов той каза: „Аз мисля, че това беше очаквано, не исках повече Веско Маринов да ми пее на концертите. Аз казвах как искам да се прави кампанията, не се съобразиха много с мен“. „Мисля, че с двама заместници ще се справя и с премиерските си задължения. Ще освободим и Румяна Бъчварова, защото отива посланик. На нейно място ще е Деница Златева“, допълни Борисов.

На въпроса дали Цветанов ще му липсва по време на изборите, Борисов заяви: „Дайте да говорим сериозно по този въпрос“. „Винаги народът ми дава кредит на доверие, аз винаги съм следял какво се иска от мен. Разбрах, че дори днес президентът е видял какви прекрасни училища сме направили и ремонтирали“, завърши той./БЛИЦ

Свързани статии