Борисов отряза Цветанов за нова служба в парламента

В Брюксел премиерът Бойко Борисов нарече „глупост“ решението Цветан Цветанов да стане нещатен сътрудник в парламента. „Не може да напуснеш поста шеф на парламентарна група, депутат, шеф на комисия и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Бих го нарекъл глупост. Ако иска да ги съветва в парламента, то може да ги съветва и без договор. Щом изляза ще говоря с него. Не считам, че е редно. Той може да си съветва и без договор”, коментира Борисов. От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова защити Цветнаов. Така по-лесно ще влиза в парламента и депутатите ще имат по-лесна връзка с ръководството на партията, бяха обясненията на ГЕРБ.

Нормално е зам.-председателят на ГЕРБ да има възможност да посещава заседанията на парламентарната група. За нас е важно да имаме комуникация с него”, заяви Дариткова в отговор на въпрос с какво той ще е полезен като нещатен сътрудник. Тя бе категорична, че нещатните сътрудници в Народното събрание не получават заплати. Борисов отговори и на Валери Симеонов дали ще подава оставка. „То кой ли не се упражнява по тази тема. Това е тежък труд, Валери Симеонов знае като вицепремиер колко време работеше, от 7.30 до 21.30-22.00 часа в Министерски съвет“ , обясни Бойко Борисов. Така той коментира намека на лидера на НФСБ, че премиерът е наред да си подаде оставката.

„От 6-7 кандидати за министри или зам.министри, в момента, в който се спра на него, на другия ден пристига и казва: „Знаеш ли, че майка ми или баща ми, или кака ми е направила една сделка, дали няма да се разгледа по оня начин“, обясни министър-председателят. „От целия спектър политици, които в момента виждам в България, а и тези, които дават заявка да стават такива, не знам за кой не може да се изкара, каквото и да било и да се интерпретира в зависимост от това коя агенция го прави“, каза още Бойко Борисов./БЛИЦ/

Свързани статии