Бойко Борисов: Само работа показваме, останалите да си плямпат

„Над 1 млрд. лв. се дават за ремонти и строителство в сферата на образованието от регионалното министерство, отделно се дават от Министерство на образованието“, подчерта премиерът Бойко Борисов по време на откриването на модернизираната учебна база на Национална спортна академия (НСА) в Студентски град.

„Хейтърите утре могат да кажат, че има конфликт на интереси, защото в тази сграда съм защитавал докторантура. Не само, че я спасихме от кражба тази сграда, а те ми говорят за корупция и глупости. Не само, че не откраднахме, а ги дадохме на академията, да си управлява. И във Военна академия правим същото каквото в НСА, но с два месеца“ назад, каза Борисов преди кметът Фандъкова да пререже лентата на ремонтираната база. После премиерът попита дали стаята му, където е защитил дисертацията си, също е отремонтирана.

„Само работа и показваме, останалите да си плямпат. За 10 години имаме какво да покажем. За 100 години имаме какво да покажем“, заяви Борисов по време на официалната част.

Борисов коментира и въпроса с българския ресор в новата Европейска комисия. „За ресори в момента е грешно да се говори, защото все някоя държава ще отреагира. Аз съм убеден, че ще имаме ресор, който хем ще ни хареса, хем е модерен, достоен за България, но и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашния“, коментира премиерът във връзка с ресора на българския еврокомисар в новия състав на Европейската комисия.

Все още няма яснота кой ресор ще получи България в новата Европейска комисия и, докато това официално не стане ясно, темата няма да бъде коментирана, каза Борисов./dariknews.bg

Свързани статии