Бащата, пребил дъщеря си – бивш морски офицер с хотел край Варна

45-годишният Христо Христов, обвинен за нанасяне на побой на родната си дъщеря, остава за постоянно в ареста. Варненският районен съд уважи искането на Районната прокуратура и определи най-тежката мярка за неотклонение на Христов.

По време на заседанието стана ясно, че побоят над 14-годишната Девора е бил нанесен на 1 март в дома на бащата. Христов живеел в собствения си хотел „Девора“ в курортен комплекс „Чайка” край Варна.

2000 евро, задигнати от бащата, станали причина той да пребие детето си. 1200 лева от изчезналите пари били открити в учебник на момичето.

Част от останалите Девора изпратила на майка си и приятели, към които имала задължения.

Това отключило агресията на бащата, заявиха пред съда адвокатите на обвиняемия.

Вследствие на побоя момичето е получило множество травматични увреждания по главата и крайниците и фрактура на носа, уточниха от прокуратурата.

След пристигане на полицията на местопрестъплението, обвиняемият избягал през прозорец и бил задържан по-късно, разкриха от прокуратурата.

Христов, който е бивш морски офицер, дойде в съда с превързан крак и на патерици. Според адвокатите му той направил опит да се самоубие, скачайки отвисоко. Освен това от деня на побоя до днес той е бил в кардиологична клиника.
Пострадалата дъщеря е вече изписана от болницата, заяви адвокатът на баща й Васил Василев. По думите му Девора ще подаде жалба срещу майка си за упражнено домашно насилие, като е била бита с точилка.

„Не оправдавам грешката му и не казвам, че е невинен”, сподели пред журналисти другата дъщеря на Христов – 17-годишната Ванеса, която присъства на заседанието в районния съд. На въпрос дали и върху нея е било оказвано домашно насилие от страна на бащата, тя заяви: „И да е упражнявал, е било с причина. Примерно ако не слушам нещо, но всеки родител възпитава детето си по някакъв начин и никога не е било някакво насилие. Винаги ми е казвал в прав текст – това и това не е така. Перфектно се разбирам с него и затова ще живея при него”.

Христо Христов е баща на три деца. Голямата му дъщеря и пострадалото 14-годишно момиче живеят при него, а синът му – при майка си. Заради упражнено домашно насилие над по-малката дъщеря и сина му съдът е издал заповед за защита от домашно насилие през 2018 година. С нея му е било забранено да доближава двете си деца и да се въздържа от домашно насилие. Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при бащата си и се пренесло при него.

За последните 6 месеца Христо Христов е бил два пъти осъждан за идентични престъпления. Наложено му е било наказание пробация. След случая от 1 март срещу него има повдигнати две обвинения. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 6 години затвор./Дарик радио

Свързани статии