Авиоас с разтърсващ коментар за загиналата след самолетна катастрофа край Ихтиман Вяра

Потресен, съм, иде ми да ревна с глас, макар да съм мъж на години. Познавам Вяра, не мога да повярвам, че я няма. Идеален човек, единственият механик на вертолет в Авиобаза Пловдив. Наскоро се пенсионира, но ще лети и в сънищата на хората, които я познаваха. Истинска жена, с главно „Ж“. Хората, минали тоя портал, са така – летят, докато са живи, а и след това.

Така коментира за „Марица“ фаталния инцидент със самолет Чесна с двама загинали край Ихтиман Тобия Качаков, авиоас и конструктор с 60-годишен стаж в авиацията. Познава я от години, контактуват редовно във Фейсбук. Познавала отлично редукторите на самолетите. Ползвала се с изключително уважение от колегите си. Винаги, когато имало задача, се включвала наравно с мъжете, без грам женски глезотии.

Всички я обичали, редовно се обръщали към нея за съвет и помощ. Най-вероятна причина за запалване на Чесната във въздуха би могла да е грешка в бензиноснабдителната система, захранването. Ако има преход с найлонова тръбичка, а не метална, се получава напукване и бензинът изтича. Такъв теч върху ауспуховата тръба е жив пожар, обяснява ветеранът./БЛИЦ

Свързани статии