4 лева за вход за новите галерии

Четири лева за възрастни, 2 лева за ученици, 8 лева за семейства с деца – това са цените на билетите, срещу които ще гледаме изложбите в двете нови художествени галерии – „Капана“ и на ул. „Гладстон“. Всеки четвъртък от месеца достъпът е напълно безплатен. Допълнението на наредбата за местните такси и цени на административни услуги е предложено от администрацията и ще се разглежда на днешната сесия на Общинския съвет.

Галерия „Капана“, за която са преустроени общинските 1000 кв. метра в Детмаг „Снежанка“, наскоро беше официално отворена и засега за вход не се плаща. С билет ще влизаме вероятно от 1 септември. Предполага се, че дотогава ще бъде завършен и строежът на изложбената зала на ул. „Гладстон“. Двете галерии струват 4,5 млн. лева.

Общината ще дава залите под наем. За осем часа ползване на цялата галерия на ул. „Гладстон“ тарифата е 1500 лева. Наемите на конферентната зала са между 300 и 700 лева, в зависимост от времето.

Дружеството на пловдивските художници се надява да получи сградата на ул. „Гладстон“ за безвъзмездното ползване. Председателят Снежана Фурнаджиева напомня, че с предишно решение на Общинския съвет галерията беше дадена за стопанисване на дружеството. Тя е уведомила министъра на културата, че в общината не искат да спазват меморандума, и Боил Банов е наредил на кмета новата сграда на ул. „Гладстон“ да предостави на творците./Вестник Марица

Свързани статии