30 коли и камиони се сблъскаха: Над 10 пострадали в тежка катастрофа на магистрала „Струма“

Три тежкотоварни камиона и два автобуса са част от 30-ината автомобила, които тази сутрин се удариха на магистрала „Струма“.

Един човек е загина, 14 са ранени при произшествието, обобщи на нарочен брифинг на мястото на катастрофата старши комисар Николай Хаджиев, директор на регионалната дирекция на МВР. Тежкият инцидент в участък край село Дамяница е станал при гъста мъгла в лентата в посока към Благоевград и София.

Според информация на Министерството на здравеопазването общо 16 души са ранени при произшествието, трима от които са транспортирани с лични автомобили до болнични заведения.

Мъжът, който е загинал, слязъл от автомобила с евентуални намерения да спре движението. Той е прегазен от товарен автомобил и е убит на място, съобщи комисар Хаджиев.

10 от пострадалите са откарани в многопрофилната болница в Сандански, един – е транспортиран в Петрич и трима – в Благоевград. По думите на комисар Хаджиев трима са в по-тежко състояние, които се оперират в момента. Жена от Гърция също е сред пострадалите при тежкия инцидент, потвърди пред „Фокус“ кметът на Община Петрич Димитър Бръчков. Тя е настанена в реанимацията на лечебното заведение.

Спешният институт  „Н.И. Пирогов“ и Военномедицинска академия (ВМА) също са в готовност да приемат пациенти при необходимост.

Екипи на Национална следствена служба ще извършват процесуално-следствените действия, с които ще се установи причината за тежката катастрофа на магистрала „Струма“ край село Дамяница, съобщи още старши комисар Николай Хаджиев.

Движението в района ще бъде пускано поетапно, очаква се първоначално да бъде освободено платното в посока ГКПП Кулата.

Сигнал за тежкото произшествие е бил подаден около 8.00 ч. тази сутрин. Към мястото веднага са били изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Заради гъста мъгла в района на село Дамяница са се ударили над 20 автомобила./Дарик радио/

 

Свързани статии