За пример! Полицай придружи семейство до болницата

Има полицаи, а има и полицаи за пример. С трогателен разказ към нас се обърна читател на „Марица“, който споделя скорошната си среща със служител на реда. По път за болницата, на сина на Гошо Христозов му прилошава и семейството спира в аварийната лента на магистралата. Благодарение на бързата намеса на пловдивски полицай обаче, историята има щастлив край. Публикуваме пълното писмо на г-н Христозов:

„Историята ми трябва да се разкаже, за да се види, че и полицаите са добри хора! Искам да изкажа огромни благодарности на полицията на град Пловдив в лицето на Радко Маринов Пенев, който ни помогна бързо да стигнем до УМБАЛ „Свети Георги“.

Всичко се случи така: На 20.11. в един и половина сутринта, както си карахме по магистралата, преди Пловдив на болния (сина ми) му прилоша. Наложи ни се да спрем в аварийната лента. В този момент покрай нас мина полицейски автомобил , който, като ни видя, спря и се върна назад.

От колата излезе този офицер и ни попита какво има. Ние отговорихме, че караме болен за „Свети Георги“. Полицаят, без да губи повече време, каза, че нямало да можем да се оправим така лесно, за да стигнем до болницата и рече да караме след него, даже спряхме пред вратите на Спешна Помощ. Радвам се, че има хора като него!

За оказаното съдействие хиляди благодарности на г-н Пенев и Пловдивската Полиция! Хвала на такива хора!!!“/Вестник Марица

Свързани статии