По-малко пожари с материални щети отчитат в област Пловдив през изминалата 2017 година

По-малко пожари с материални щети отчитат в Пловдив и областта през изминалата 2017 година. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив инспектор Цвятко Дешев, говорител на РДПБЗН-Пловдив. По думите му пожарите с материални загуби през 2017 година са 771 броя срещу 840 броя за 2016 година. Според статистиката от пожари през 2017-та година са били унищожени около 800 дка горски територии (широколистна, иглолистна и смесена гора) и близо 2000 дка с посеви от житни култури. Унищожени са били и 101 броя леки автомобили, лекотоварни и товарни моторни превозни средства.

В рамките на изминалата 2017-та година, екипите на РДПБЗН-Пловдив са отреагирали на над 5700 сигнали за необходимост от намеса. Това включва различни по характер инциденти и произшествия като съдействие на органите на Пътна полиция при ПТП, премахване на опасни предмети и паднали дървета, оказване на помощ на трудно-подвижни и възрастни хора, отводняване на къщи и мазета, спасяване на животни и др.

От РДПБЗН-Пловдив напомнят на гражданите да бъдат по-бдителни и да спазват правилата за пожарна безопасност, за да бъдат намалени вероятностите за възникване на опасни инциденти./Радио Фокус

Свързани статии