Отмениха изпит по теория за кандидат-шофьори в ДАИ-Пловдив, искат по-високи заплати/СНИМКИ/

И тази седмица в ДАИ – Пловдив отменят част от теоретичните изпити на курсистите, които се явяват, за да придобият правоспособност за управление на МПС. Днес в 11:30 ч. беше отменен изпитът по теория на първата за деня група от курсисти в териториалното поделение на ДА „Автомобилна администрация“ под тепетата. Те ще бъдат уведомени допълнително за кога се насрочва теоретичният им изпит.

Причината е продължаващата вече втора седмица безсрочна ефективна стачка на служителите и инспекторите от ДАИ – Пловдив. Хората са на работните си места, но извършват минимален обем работа по обслужване на клиентите, издаване на административни актове и документи.

Според Стойчо Стойчев от КТ „Подкрепа“ служителите протестират за 30% по-високи заплати, равни условия на труд и изравняване на възнагражденията спрямо хората, които са назначени на една и съща длъжност и извършват едни и същи функции в системата на агенцията. По думите му в момента се получава така, че има разлики между хората в размер на 400-500 лева в месечното възнаграждение. Той е категоричен, че ще стачкуват ефективно, докато не бъдат изпълнени исканията им. И припомни, че след стачката през юли миналата година, не се е променило нищо, въпреки обещанията на новото ръководство.

И днес на входа на агенцията и на вратите на кабинетите има разлепени уведомителни табели с надпис „стачка“, „равен труд, равни условия, равна заплата“.

Стачката е част от националния протест в системата на ИА „Автомобилна администрация“ в цялата страна и е следствие от провалените преговори на синдикатите с ръководството на агенцията и неизпълненото споразумение от миналата година.

Свързани статии