Майстори показват ръчно изработени бижута, облекла и аксесоари на Римския стадион в Пловдив/СНИМКИ/

Първата Седмица на модата за занаяти, бижутерия и ръчна изработка на аксесоари, облекла, подаръци и сувенири се провежда в Пловдив.

CRAFT FASHION WEEK JEWELLERY се провежда на Римския стадион, където са разположени 15 щанда на занаятчии от цялата страна, показващи занаятчийски техники, практики и иновации, както и терапия за душата от България, Италия и Финландия. Организатори са от Камара Мода.

Майсторката на бижута от Сливен Нели Янeва показва своята най-нова колекция в синьо „Самодивско наричане“. Колиета и гривни от тюркоаз и сини полускъпоценни камъни, преплетени с медицинско сребро, грабват окото на посетителите. Сред накитите изпъкват колие с малинов ахат, както и нежни огърлици с розов кварц, турмалин и планински кристал.

До нея е майсторката на ръчно изработени чанти и кожени изделия Десислава Василева, която представя най-новите си произведения.

Дрехи, шевици, бижута, изделия от шафран и сувенири показват занаятчиите. Те ще останат на Римския стадион (Джумаята) в Пловдив до 23 юни.

Свързани статии