Погребват зверски убития в Цалапица Митко утре

Утре от 10 часа на гробищния парк в Стамболийски ще бъде погребението на Димитър Малинов.

„Коварната смърт го отне завинаги и ни потопи в неутешима скръб.

Завърши много рано един живот!

Поклон пред светлата му памет“, това пиша на некролога, който е от семейството на убития и заровен 24-годишен младеж в Цалапица.

Соченият за убиец Рангел Бизюрев се укрива в Германия, а двамата близнаци миналия ден бяха изправени пред съда и бяха оставени в ареста. Те са обвинени в лично укривателство, защото са прекарали с колата на баща си трупа на Митко и са помогнали в заравянето му. Роднините обаче настояват и те да понесат заедно вина с Рангел и да бъдат обвинени в съучастие в убийството.

Протестите на близките на жертвата и на съпричастни с мъката им не спират. Утре вечер също са предвидени такива, а в неделя ще се принесат в София.

„В неделя от 12 часа пред парламента се събираме родители на зверски УБИТИ деца при ПТП на който всички убийци са на свобода и  секунда не са задържани.С шествие ще затворим Орлов мост за половин час и след това с шествие ще отидем до съдебната палата където ще хвърлим жълти стотинки на колкото оцениха съдиите живота на децата ни. Надявам се на пълна подкрепа от цялото общество и да дойдат повече хора да ги подкрепят“, пишат в групите на Цалапица и Стамболийски.

Заради убития Митко от Цалапица министърът взе и главата на шефа на полицията в Стамболийски, а вчера от длъжност беше отстранен шефът на областната дирекция на полицията в Пловдив Васил Костадинов.

 

Свързани статии