Кметовете на общините Брезово и Садово участваха в ежегодния благотворителен Дипломатически базар, проведен на 2 декември 2023 г./СНИМКИ/

Посолството на Република България в Черна гора участва в ежегодния благотворителен Дипломатически базар, проведен на 2 декември 2023 г. в най-големия търговски център в страната – BIG FASHION в столицата Подгорица. Организатор на събитието е International Women’s Club of Montenegro, като участваха общо 21 дипломатически представителства, акредитирани в Черна гора, съобщиха от МВнР.

Традиционните за България стоки – вина, сирена, козметика, хранителни продукти и домашни потреби, изложени на щанда на българското посолство, бяха любезно предоставени от национални фирми и общините Садово и Брезово. Българските продукти се радваха на значителен интерес, като очаквано бяхме едни от първенците по реализирани приходи в размер над 1400 евро, двойно повече от миналата година.

Приходите от базара ще бъдат използвани за предоставяне на дарение в помощ и съдействие на деца с увреждания, както и за реализиране на проекти за овластяване на жените в Черна гора.

Използваме случая да изкажем специална благодарност на българските общини Садово и Брезово, на фирмите Рефан, Seewines, Zaara Estate, Volex, месокомбинат „Садово“, Вас Милк, ядки „Садово“, винарска изба „Загрей“, Брезово АД, пчелна ферма „Жулеви“, Яна-Панагюрище и Рамкофарм за предоставените безвъзмездно техни продукти, които представихме на българския щанд, както и към всички служители на нашето посолство.

Използвайки предоставената възможност, посланик Стефан Димитров и кметовете на общините Садово и Брезово, съответно г-н Димитър Здравков и г-н Калин Калапанков, проведоха среща с Асоциацията на общините в Черна гора на предишния ден, 01.12.2023 г., по време на която бяха обсъдени проекти и инициативи от взаимен интерес и беше договорено засилване на сътрудничеството с черногорските общини.

Свързани статии