Вижте потресаващата изповед на една майка от Дъбене, която едва не загуби трите си деца в адското меле край Труд!

Антоанета Тенева от карловското село Дъбене излезе с потресаваща изповед за преживения край Труд кошмар пред ПБ Новинар. Майката на три деца пътуваше заедно с тях и със съпруга си, когато автомобилът им и този на семейство от Дълго поле, бяха връхлетени от колата на Антония Лукова от Калояново. В болница с травми бяха откарани и двете семейства, за щастие всички оцеляха, но децата и на едните, и на другите, са с травми, някои психически, които тепърва лекуват.

Както ПБ Новинар ексклузивно съобщи, виновната шофьорка се опита да прикрие престъплението и извика свой приятел, който пристигна на мястото на инцидента с такси от Пловдив. Той имитира, че е шофирал автомобила, причинил мелето. А Антония Лукова изчезна. Участниците в катастрофата обаче свидетелстваха пред полицията, че младата жена, която работи като психолог в столицата, е водачът на автомобила. Антония Лукова бе обявена за общодържавно издирване, след като се спотайва в продължение на седмици, тя се предаде в полицията и беше арестувана за 72 часа. След това я освободиха под домашен арест. Стана ясно, че Лукова е с отнета шофьорска книжка заради това, че преди време е била залавяна с алкохол зад волана. Освен това е имала множество нарушения на пътя.

В изповедта си Антоанета Тенева споделя за преживения кошмар, но спестява всекидневните си трудности, които преживява след инцидента. Семейството с три деца няма автомобил, защото след мелето той не става за нищо. Не може да си позволи да купи друг. Често се налага Тенева да ходи до Карлово, било за лекарства за децата или за възрастната баба, която гледа. Публикуваме изповедта на Антоанета без редакторска намеса.

3 юни става месец от катастрофата, причинена от една млада дама от Калояново и обърнала живота на моето и още едно семейство. Катастрофа , на която станаха свидетели и още дълго ще се лекуват 5 български деца. Всеки ден ставаме свидетели на жестоката война, която се води по пътищата на България. Новините ни заливат с черна хроника постоянно. Стотици невинни хора стават жертви на безмилостни катастрофи.Често си задавам въпроса каква е причината за тези трагедии. Страшно е, че хората свикнаха да възприемат информацията от медиите като някаква традиция, която не ги засяга. Слушат мрачната статистика, възмущават се за момента и после забравят.

Но аз не мога и не искам да забравя, не искам у децата ми да остане горчилката от царящото безхаберие, корупция и неангажираност от страна на държавата да се сложи край на тази порочна практика. Ако имаме работеща съдебна система, ако законът е строг и дрогираните и пияни шофьори биват санкционирани, а не лансирани, подсигурявайки си добре платена защита, гарантираща им спокойствие, нещата можеха да бъдат по-различни. За разлика от младата жена, която не иска да застане с лицето си и да се извини и поеме отговорност за безумното си поведение, моето семейство не се срамува.

Възпитавам децата си в честност и доброта. Това е нашата последна снимка с потрошената семейна кола, защото няма смисъл да стои и травмира допълнително дъщеря ми, на която тепърва предстои лечение благодарение на преживения ужас. Един месец и никакъв резултат, освен поредния случай, показващ една неработеща съдебна система, всичко типично както сме свикнали ежедневно, „ по български“ .

До кога?! Ще имаме ли някога сигурност в собствената си държава?!

Аз лично съм песимист. Благодарна съм на моя адвокат г-жа Мирослава Кръстева за всяка „глътка“ надежда, че ще има възмездие, че няма да остане безнаказано поредното престъпно деяние на пътя. Искрено се надявам тя да се окаже права, а аз да греша. За да не се срамуват един ден децата ми, че са българи. Защото законите са за всички, тяхното изпълнение е за всички граждани и е крайно време да се прилагат не според социалния статус на човека. Осъзнайте се! Човешкият живот е безценен.

Какво очаквам?! Мнозина ме попитаха и ми казаха „Нали сте живи“, с това ли ще се утешаваме, а ако няма наказание, поредните жертви може да нямат нашия късмет да са живи. Като майка се питам що за човек трябва да си, за да защитаваш човек с подобно „престъпно поведение“ . Надявам се скоро да има решение , за да повярвам, че живея в европейска, демократична, правова държава. Дано е така .

Антоанета Тенева, майка на три деца!

 

Свързани статии