13-годишна певица от Ръжево Конаре засне първия си видеоклип

Ана Мария Христова Станджикова от калояновското село Ръжево Конаре записа своя първи видеоклип с екипа на Еврофолк ТВ. Снимките бяха направени в Стария Несебър, в къща-паметник на културата от XVIII – XIX в.

Ана Мария е една от младите участници в X Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк“ 2018. Тя е на 13 г. и се занимава по-сериозно с народно пеене едва от 4 месеца. Неин художествен ръководител е Калоян Георгиев. В негов съпровод на акордеон Ана Мария се представи на сцените в Несебър и Поморие с три песни: „Мъри, Тудоро“ – сюита от бавна и бърза песен, „Калино, малино“ и „Брей, овчарю“.

Представянето на момичето бе оценено от журито със сребърен медал и Диплом „Европейски вицешампион“. За участието си във форума тя получи и Грамота за Съществен принос при съхранение и запазване на европейските традиционни народни изкуства, както и препоръка за участие в Световния шампионат по фоклор „World Folk”.

Клипът с песента „Мома двори мете“ ще се завърти в предаванията, които Еврофолк ТВ, включва всяка седмица в програмата си и които се излъчват по над 20 телевизии в страната.

Източник: Еврофолк ТВ

Свързани статии