Ученици от Хисаря започват обучения на свои връстници по иновативен метод, ще им помагат компетентни ментори

12166881_1944721322419231_1541505724_n-300x206

Ученици от Хисаря ще обучават връстници по иновативен метод, от днес. Кампанията ще протече до края на месец октомври, когато обучените ученици от „Лятната академия за децата на Хисаря“ започват обучения в училищата на община Хисаря по метода „Връстници обучават връстници“.
Първата тема на обучението днес ще бъде „Опасните непознати“. Темата е предназначена за най-малките ученици от 1-и и 2-и клас.
Целите на урока са определяне опасностите, свързани с поява на непознат.
Задачите на урока са да се определи и разграничи кои точно хора са опасните непознати; да се избере правилно поведение в случай, че ни приближи непознат, докато сме навън; да се разбере, че непознати могат да се появят в къщи-  на вратата или да позвънят по телефона. 11204968_827674170654277_5478583001616682914_n

Първите обучения ще бъдат днес в Основно училище  „Васил Левски“, от 13:15 до 14 часа.
Ментори в отделните училища по време на целия курс от обучения ще бъдат последователно Иван Боненски и Даниела Николова, Цветелина Пенева, Невена Пашкулова, Боряна Илиева и Минчо Чавгов.
Следващите обучения са както следва:  утре – 29 октомври 2015 година, от 15 часа в  ОУ „Климент Охридски” и на 30-ти с учениците от СОУ „Христо Смирненски” – от 14 часа.
Менторите на учебните кампании са хора, които са се посветили на каузата да запознаят младите хора по-отблизо как да се справят в различни ситуации от живота на практика. Те са хора, които отделят от своето време и го инвестират във вас, младите хора, за да може по-лесно да решавате проблемите, с които се сблъсквате!
И така, запознайте се с част от невероятните ментори на учебни компании за 2015/2016!

– Даниела Николова- началник отдел „Административно обслужване” в община Хисаря, Секретар на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и администратор по проект „И аз имам семейство“. Образование: Магистър- Филолог; „Приложна психология, невропсихология и психотерапия” ; „Училищна психология-педагогически съветниk, училищен консултант”.

-Иван Боненски- Инспектор детска педагогическа стая при РУ на МВР гр. Хисаря, член на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Образование: магистър

– Цветелина Пенева- специален педагог в център за обществена подкрепа в Хисаря, обществен възпитател към ОбКБППМН и член на ОбКППМН. Образование: магистър- Психолог и Специален педагог.

-Боряна Илиева – директор на Център за обществена подкрепа в Хисаря, член на ОбКБППМН и обществен възпитател към ОбКБППМН. Образование: магистър –Психология, Български език и история.
– Невена Пашкулова- педагог в СОУ „Христо Смирненски”, член на ОбКБППМН и обществен възпитател към ОбКППМН. Образование: Магистър Биология и Химия, Информационни технологии.

-Минчо Чавгов- социален работник в Център за обществена подкрепа гр. Хисаря и обществен възпитател към ОбКБППМН. Образование – Магистър

Свързани статии